Kapros túrós lepény

10 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 0.5 kg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej

töltelék

  • 1 kg túró
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 dkg grízes liszt
  • kapor (kicsire vágott)

tészta tetejére

  • 0.5 dl tejföl
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

Tészta elkészítése: A vajat és a tojássárgákat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, a sót, majd a lisztet. Simává dolgozzuk. Peremes tepsibe öntjük. Ráöntjük a tölteléket. Langyos helyre tesszük, és hagyjuk kétszer akkorára kelni. Rákenjük a tojássárgájával elkevert tejfölt. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Töltelék: A vajat elkeverjük a túróval és a habbá vert fehérjét.
Tetejére: A tojássárgákat elkeverjük a tejföllel.

Megjegyzés

Ha nem sósan, hanem édesen akarjuk csinálni, a kapor nélküli töltelékbe 5 dkg mazsolát és 10 dkg cukrot keverünk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.