Kapros túrós lepény
10 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 5 dkg vaj
- 0.5 kg liszt
- 2 db tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- só
töltelék
- 1 kg túró
- 3 db tojás
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál tejföl
- 3 dkg grízes liszt
- só
- kapor (kicsire vágott)
tészta tetejére
- 0.5 dl tejföl
- 1 db tojássárgája
Elkészítés
Tészta elkészítése: A vajat és a tojássárgákat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, a sót, majd a lisztet. Simává dolgozzuk. Peremes tepsibe öntjük. Ráöntjük a tölteléket. Langyos helyre tesszük, és hagyjuk kétszer akkorára kelni. Rákenjük a tojássárgájával elkevert tejfölt. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Töltelék: A vajat elkeverjük a túróval és a habbá vert fehérjét.
Tetejére: A tojássárgákat elkeverjük a tejföllel.
Megjegyzés
Ha nem sósan, hanem édesen akarjuk csinálni, a kapor nélküli töltelékbe 5 dkg mazsolát és 10 dkg cukrot keverünk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.